Tänk på det här när du renoverar!

En av de populärare fritidssysselsättningarna i Sverige är fortfarande att renovera, eller på annat sätt förbättra, det egna hemmet eller semesterbostaden. Det är dock viktigt att allting blir rätt från början, eftersom det annars lätt blir en dyr historia.

Nya byggvaruhus öppnar ständigt, och det finns butiker som Clas Ohlson och Biltema i nästan varje mellanstor svensk stad. Dessa har ofta en hel del riktigt bra produkter, men de har också en hel del av sämre kvalitet i sitt sortiment. Det har aldrig tidigare funnits ett så stort utbud, men det har heller aldrig varit så lätt att välja fel produkt.

Som tur är blir det också allt lättare att hitta de riktigt bra produkterna, och inte minst att ta reda på var man kan köpa dem till bäst pris. På sajten Byggvarulistan går det att söka på olika typer av byggvaror, för att hitta bäst kvalitet till bäst pris. Man kan också jämföra olika produkter med varandra. Det kanske inte är alldeles avgörande om lärkträt till trallen kommer från Sibirien eller inte. Dessutom går det att se vilka produkter som finns att köpa i den del av Sverige där man bor. För den som är nybörjare inom området, eller inte förstår vad en viss del ska användas till, finns det också bra förklaringar av begreppen.

Trä till renovering

Det viktigaste

Allra viktigast är det att välja rätt produkter när det kommer till dränering och VVS. Anledningen till detta förklaras på Byggvarulistan:

Den viktigaste delen i ett hus är fundamentet = husgrunden. Utan en gedigen husgrund vilket skyddar mot marken under och med sidorna finns det en risk att huset kan drabbas av fukt- och mögelskador. Då det kan vara svårt att upptäcka fukt- och mögelskador innan stor skada har skett är det viktigt att du arbetar förebyggande. Om du bygger nytt hus bör du se till att alla regler följs vid anläggning av husgrunden.