Renoveringstips för hallen

Visst finns det mycket i ett hem som man kan välja att renovera och fräscha upp i hemmet, men varför inte fokusera lite extra i rummet som ger det första intrycket av ens hem? Nämligen hallen!

735458-carpenters-toolEnligt snickaren Anders Öfvergård är det viktigt att aldrig ta sig an ett för stort projekt utan att planera sitt renoverande ordentligt, skriver DN. I artikeln tipsar Anders även om att man ska avsluta det man påbörjar, för han menar att den där kicken man får när man är färdig inte kommer om man lämnar något halvdant. Så när man tar sig an att renovera exempelvis sin hall kan det med andra ord vara mer tillfredsställande om du sätter upp en hatthylla och ställer dit en sittbänk så fort renoveringen är klar och inte skjuter fram saker och ting på obestämd tid!

Hallrenovering

Det finns flera sätt att göra en hall mer inbjudande genom att använda sig av några smarta knep. Till exempel kan man enkelt förändra hallens utseende genom att måla om den, öppna upp ytorna och ställa dit inredningsdetaljer för att gör den mer lockande. Om man exempelvis har väggfasta garderober kan man riva dessa och istället sätta upp en snygg byrå eller fästa en hatthylla med krokar i väggen och sedan ställa en skoställning under. I Göteborgs Posten finns en artikel med roliga och stilrena förslag på hur man kan fräscha till detta rum en aning, och om du klickar här får du se några inspirerande bilder!

Glöm inte relationen

Något som både Anders Öfvergård och Sydsvenskan pratar om är hur en renovering kan sätta relationen på prov. Därför är det viktigt att man under varje renoveringsprojekt håller igång kommunikationen och inte kör över varandra. Lika så är det viktigt att man verkligen planerar sitt projekt ordentligt så att det inte drar ut på tiden, för ju längre tid ett projekt tar desto mer tär det på förhållandet!