Planera innan renovering

När man börjar känna sig trött på ett rum i huset, kan det vara hög tid att renovera. Oavsett vilket rum som behöver piffas upp, bör man planera hur man vill ha det för att få bästa möjliga resultat.

117102-mechanical-engineering

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om vikten av att ha bra byggvaror när man renoverar. Men innan man börjar renovera, bör man planera hur det rum man vill ta sig an, ska se ut. Om man inte gör en bra planering kan det leda till att man blir missnöjd med resultatet och det är inte speciellt kul.

Är det till exempel köket som du vill renovera kan du börja med att skriva ner allt du vill ha i ditt nya kök. Allt kanske inte är möjligt att få, men du kan faktiskt hitta smarta lösningar för att få mer än vad du tror. När du har valt bort en del saker och har en färdig lista på allt som ska göras, bör du sammanställa en budget. Ha med kostnad för att riva ut det gamla köket, montera det nya, allt material och alla vitvaror.

Nästan steg är att mäta ditt kök. Alla fönster, element, dörrar, eluttag och ventilation ska vara med i din mätning. Annars kan det hända att något blir fel. Och mäter du slarvigt, blir det garanterat fel. När du mätt allt kan du börja välja vilka vitvaror du vill ha. Tänk på att olika tillverkare använder olika standardmått, så du bör verkligen se till att de passar i de utrymmen där du tänker ha dem.

När du gjort en skiss, en lista på de saker du vill ha i köket och en budget, tar du med dig dessa dokument till en köksleverantör. Du kan gå till flera olika och jämföra vad du får för pengarna, när köket kan vara färdigt och vad de har för lösningar. Du kan även ta hjälp av andra som nyligen har renoverat sina kök.

En sista sak du bör tänka på när du planerar ditt kök är hur din familj ser ut. Hur många är ni i familjen? Är ni en barnfamilj bör ni tänka på vilka luckor och vrår som ni vill att era barn ska kunna nå upp till.