Fördelar med att använda lufttrycksburna verktyg

Det finns många fördelar av att använda lufttrycksburna verktyg som drivs av kompressor. Några av fördelarna är att de är lättviktiga och kostar mindre än sina elektriska motsvarigheter. Dessutom är de betydligt säkrare att använda och erbjuder en mångsidig användning som elektriska motsvarigheter ligger långt ifrån att erbjuda. Lufttrycksburna verktyg producerar också mer kraft eftersom de väger mindre – i själva verket producerar de 100 procent av effekten utan förluster. När du använder lufttrycksburna verktyg arbetar du betydligt smidigare eftersom du inte längre behöver ett eluttag och kan röra dig fritt.

Professional,Carpenters,Drilling,Wood,At,SiteOm du är hantverkare eller arbetar mycket i verkstad och vill effektivisera ditt arbete har du kommit till rätt plats. Det finns många fördelar av att använda lufttrycksburna verktyg istället för eldrivna. Vanliga typer av lufttrycksburna verktyg är nitpistol, slipmaskiner, spik- och häftpistoler och tryckluftsborr. Som du märker finns det ett brett utbud av lufttrycksburna verktyg du kan lägga till i din verktygssamling. Fortsätt läsa för att se närmare på vilka oväntade fördelar denna typ av verktyg har!

Oväntade fördelar med lufttrycksburna verktyg

Jämfört med eldrivna verktyg har lufttrycksburna verktyg många fördelar som gör dem till perfekta verktyg i arbetet. Inte minst är de billigare, lättare och mindre än konventionella eldrivna verktyg. Några av de bästa fördelarna är följande:

  • Är lättviktiga.
  • Kostar mindre.
  • Har högre säkerhet.
  • Erbjuder en mångsidig användning.
  • Producerar mer kraft.

Missa inte dessa fördelar och läs vidare!

Topp 5 fördelar du inte får missa

Female,Carpenter,Using,Electric,Sander,For,Wood1. Är lättviktiga. Lufttrycksburna verktyg betyder som namnet antyder att en luftkompressor driver den till skillnad mot elektricitet. Hos VerkstadsProdukter.se hittar en högkvalitativ kompressor för tryckluftsdrivna verktyg till din verkstad. Du kan använda den till allt från att pumpa dina cykeldäck till att driva dina lufttrycksburna verktyg. Detta gör verktygen betydligt lättare att använda eftersom de inte har en motor ansluten. Kom ihåg att det kan vara ansträngande och mindre effektivt för dig att hålla tunga verktyg under arbetet. Den lilla storleken och mer ergonomiska designen på lufttrycksburna verktyg gör att du får ett bättre grepp.

2. Kostar mindre. Eftersom lufttrycksburna verktyg har mindre rörliga delar är de billigare att köpa än sina elektriska motsvarigheter. De kräver dessutom mindre underhåll och är lättare att sköta om. Fördelen med mindre underhåll är att verktyget kostar mindre att använda med tanke på dess mindre energiförbrukning.

3. Har högre säkerhet. När det kommer till säkerhet är lufttrycksburna verktyg säkrare än de elektriska. Detta eftersom du inte kan elektriska verktyg i fuktiga miljöer och i ledande material. Faktum är att arbete med elektrisk utrustning alltid innebär mer försiktighetsåtgärder och risker. När det kommer till lufttrycksburna verktyg klarar de av att motstå damm, vatten och värme mycket bättre än elektriska motsvarigheter. Dessutom riskerar elektriska verktyg att utsättas för kortslutning eller överhettning.

4. Erbjuder en mångsidig användning. Luftrycksburna verktyg är mångsidiga och kan användas i vilken miljö som helst utan problem. Detta betyder att du kan använda dessa verktyg på avlägsna platser där det saknas tillgång till eluttag.

5. Producerar mer kraft. Med tanke på den stora skillnaden på vikt kan lufttrycksburna verktyg producera mer kraft än de elektriska. Lufttrycksburna verktyg levererar 100 procent av effekten utan några förluster. Med andra ord Kräver de mindre för att slutföra samma uppgift.