Förberedelser viktigt vid renovering

I dag skriver vi om hur man kan undvika att skada sig vid hemmafix och renoveringar, något som är lättare att undvika om man har planerat väl i förväg med allt vad gäller kunskap om olika verktyg, skyddsutrustning för olika ändamål samt att man vet att inte arbeta i fel ställning samt för länge.

I en artikel i Expressen kan vi läsa att hela var fjärde hemmafixare någon gång har skadat sig vid hemmafix och renovering, något som pekar mot att det är extra viktigt att verkligen planera sitt arbete i förväg, med vad gäller säkerhetsutrustning som skyddsglasögon, handskar, skyddsskor, rejäla arbetskläder och liknande, men även att planera för vad för material som ska användas i renoveringen eller hemmafixet.

Sedan är det givetvis av vikt att man lär sig verktygen, att man alltså verktygslådahar noga läst på hur man använder dessa och att man alltid ser till att fråga en expert när man är osäker, det kan lätt bli skador på en själv men även på det man renoverar om man inte vet vad man håller på med. Att göra noggranna förberedelser är alltså a och o samt ett grundarbete som är väl utfört, men även att räkna med att renoveringar ofta tar längre tid än beräknat, samt blir också ofta dyrare än vad man trott, något vi kan läsa om här i HD.

Arbeta i rätt ställning för mindre skador

För det tredje är det också naturligtvis viktigt att arbeta i rätt ställning och inte sloka med exempelvis rygg och sitta på knäna allt för länge, att växla arbetsuppgifter ofta är viktigt för att inte kroppen ska få förslitningsskador och sträckningar, ryggvärk eller knäsmärtor.

Något som en kanske behöver vid en renovering eller vanligt hemmafix kan vara en rejäl verktygslåda med alla viktiga verktyg i gott skick, en och annan låsbult samt skyddsutrustning. Här kan du hitta bland annat marknadens bästa sortiment av låsbultar.