Fler vill renovera själva

När det nu blir dyrare igen att anlita hantverkare för en renovering, är det många som tänker renovera själva. Detta är en väldigt bra idé om man känner att man har de kunskaper och den tid som krävs.

1634014-home-improvement-handyman-installing-wooden-floor

Nästa år blir det dyrare att renovera, rapporterar gp.se. Detta beror på att regeringen bestämt sig för att sänka ROT-avdraget från 50 till 30 procent vid årsskiftet. Har man exempelvis planerat på att renovera köket för en arbetskostnad på ungefär 40 000 kronor, blir det alltså 8 000 kronor dyrare om man väntar till nästa år.

Lämna vissa delar till experter

I och med att det blir dyrare att anlita en hantverkare när man renoverar, är det många som funderar på att renovera själva. Detta går självklart jättebra om man känner att man har tid och kunskap. Men det är fortfarande vissa saker som bör lämnas till experterna. Exempelvis bör man aldrig dra el själv om man inte har de kunskaperna. Då bör man anlita en elektriker. Samma sak gäller för rördragning. Man bör absolut inte göra det själv, utan man bör ringa en rörmokare i Stockholm eller var man nu befinner sig. En firma som har fått väldigt bra recensioner och som många i Stockholm anlitar är Hässelby rör.

Tid är A och O

Så länge man lämnar en del saker till experter, kan det bli riktigt lyckat att renovera själv. Men man måste som sagt se till att man verkligen har tid till renoveringen. Vill man göra en större renovering hemma och inte har tid, så kan det lätt sluta illa. Man bör även se till att alla i familjen är med på beslutet eftersom det kan påverka familjens övriga aktiviteter ganska mycket. Läs mer.