Börja bygg redan i år

Liksom tiden som bara går och går utan att stanna, så stannar inte heller vår törst efter att få renovera.  Men går du i dessa renoveringstankar nu kan det vara bra att lägga på ett kol för att få ut det mesta du kan få av ett ROT-avdrag.

971702-safety-constructionJa, som sagt är det många som väljer att bygga nytt och bygga om när det börjar bli lite varmare tider, även om vi förut skrivit att det är färre som köper sommarhus, så kommer aldrig renoveringshetsen avta. Men, om du redan nu vet med dig att det kommer bli en stor renovation kan det vara smart att faktiskt redan nu börja med det som gör. detta gör att få ner kostnaderna och få ett dubbelt ROT-avdrag.

Konsten att rota rätt

”Skattereduktion för rot- och rutarbeten medges med halva arbetskostnaden men sammanlagt högst 50 000 kronor per person och år.”

Detta är vad som står på Skatteverkets sajt om detta avdrag. Men, om du väljer att börja redan nu och använder hela beloppet, kan du använda lika mycket nästa år då potten fylls på igen. det är det som är det smarta.

Fundera ut vad det är som du kan göra nu, exempelvis bygga en grund eller liknande för att sedan göra det sista finliret när våren kommit. Dock är det viktigt att du ska göra en reparation eller liknande på eller i närheten av det hur som du själv äger. Dessa avdrag gäller alltså inte om du inte står på kontraktet eller om du bara hyr ett hus. Men, vid minsta oro är det bara att ta kontakt med Skatteverket eller med din byggare för att få svar på alla dina frågor.